ADANA / CEYHAN - Botaş Ortaokulu

Botaş Ortaokulu

03226392465 (DAHİLİ 7080/7082)
Adres
KURTPINAR MAH. BOTAŞ 30 EVLER SK. İLK OKUL BLOK NO 1 İÇ KAPI NO 1 CEYHAN / ADANA
Vizyon
Biz; bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Amacımız; sevgi, saygı ve güven ortamında "başarma azmi" ve "geleceği şekillendirme sorumluluğu" ile mükemmele ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişimle öncü olmaktır. Kendini, çevresini, ülkesini, dünyayı tanıyan bireylerin yetişmesi Amaç: Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi,beceri,davranışlar ve birlikte çalışabilme alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla hayata hazırlamak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak. Mesleklerini kalite kavramını bilerek sürdürebilmeleri. Tek gerçek olan değişimi benimsemeleri.
Misyon
Öğrencilerimizi ve yöre halkımızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlükler karşısında yılmamayı, çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak, teknolojik imkânları başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim bölgesinde yaşayan tüm insanlara tanıtmak, bu konuda öncülük etmek, durağan değil kendini ve etrafını yenileyen, yenilerken kendi değerlerini de korumayı bilen bir nesil yetiştirmektir.
Başarılar
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 1 Fen Lisesi 4 Anadolu Lİsesi öğrenci yerleştirmesi yapılmıştır.
Kalorifer+Klima
Ulaşım
Ulaşımlar Adana İl Merkezine yaklaşık 45 Dakika Ceyhan´a 20 Dakika sürmektedir.Ayrıca Osmaniye ve Dörtyola servis bulunmaktadır.Servisler Botaş tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
TAŞIMALI EĞİTİM YAPILAN OKULUMUZDA TAŞIMA KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRENCİ SERVİSİ İLE TAŞINMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Türkiye Bakü Ceyhan Petrol İşletmeleri içerisinde olup, İncirli Mahallesi ile Gölovası Mahalallesi arasında bulunmaktadır.Denize 100 metre uzaklıkta ve özel plajı bunmaktadır.
Adana 75 Km Ceyhan 25 Km
Botaş Tesislerine ait Kapalı spor salonu ve halı saha´dan Faydalanılmaktadır.
ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİMİZ DEVEM ETMEKTEDİR.
DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR
Botaş Ortaokulunda 43 öğrenci bulunmakta olup, 25 öğrenci taşıma kapsamındadır.